Pęczak z awokado i musztardą
przepisy

Pęczak z awokado i musztardą

Chcecie łatwy przepis na zdrowe danie? Kasza pęczak z awokado i musztardą to świetna opcja na obiad.

Składniki

-180-200 g kaszy pęczak
-1 dojrzałe awokado
-1 cebula
-pęczek natki pietruszki
-sok z połowy cytryny
-2 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)
-przyprawy: sól, pieprz czarny, ziołowy
-ok 300 g kurczaka

marynata:-
2 łyżki musztardy
-łyżka oleju
-2 ząbki czosnku
-pieprz czarny, ziołowy, papryka słodka, ostra
-sok z połowy cytryny

Mięso filetuję i wkładam do miski z marynatą.
Dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki.
Gotuję kaszę do miękkości (20-30 min) w podwójnej objętości wody.
Obieram i kroję awokado i cebulę. 
Myję i szatkuję pietruszkę.Warzywa wrzucam do ugotowanej kaszy, wlewam sok z cytryny, doprawiam.
Wyjmuję kurczaka i smażę go pod przykryciem ok 5 min. Układam go na kaszy pęczak z awokado i musztardą.


Gotowe! 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *