fit rafaello
przepisy

Przepis na fit rafaello

Grudzień to czas prezentów, więc mam dla Was w prezencie przepis
na fit rafaello z mojego ebook’a: Fit wypieki.

Świetnie zaspokoi ochotę na słodkie, a jednocześnie jest super opcją, żeby przemycić strączki do diety 😉

Kolejnym prezentem jest zniżka na tego ebook’a, aż -50%!

Wpiszcie kod: prezent, i cena spadnie o połowę.—> kilknij tu żeby zobaczyć ebook’a.

W środku znajdziecie też mój ulubiony przepis na ciasto makowe <3


Przepis na
Fit rafaello

Składniki
-200 g suchej białej fasoli lub puszka fasoli cannellini
-puszka mleczka kokosowego
-5 łyżek wiórków kokosowych
-dowolne słodzidło (użyłam ksylitolu-5 łyżek)
-sok z połowy cytryny
-szczypta soli

Fasolę moczymy przez min 6 godz.
Następnie gotujemy w świeżej wodzie do miękkości (ok 1 godz).

Jeżeli używasz fasoli z puszki, wystarczy ją opłukać na sitku.
Stałą część mleczka kokosowego ucieramy mikserem ze słodzidłem.
Dodajemy fasolę, sok z cytryny i blendujemy wszystko na gładki mus.
Wsypujemy wiórki kokosowe, solimy, próbujemy, w razie potrzeby jeszcze dosładzamy.
Najlepiej odstawić nasze raffaello na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.

Świetnie pasuje do placuszków i naleśników.

Z podanych składników otrzymujemy dużą porcję: mniej więcej 3 takie słoiczki jak na zdjęciu.
Możecie zrobić z połowy porcji, albo po przyrządzeniu przechowywać w lodówce,
spokojnie 3-4 dni bez utraty smaku 😉

Kto się skusi i wypróbuje przepis na fit rafaello? 😉

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *