
Przepis na fit rafaello
Grudzień to czas prezentów, więc mam dla Was w prezencie przepis
na fit rafaello z mojego ebook’a: Fit wypieki.
Świetnie zaspokoi ochotę na słodkie, a jednocześnie jest super opcją, żeby przemycić strączki do diety 😉
Kolejnym prezentem jest zniżka na tego ebook’a, aż -50%!
Wpiszcie kod: prezent, i cena spadnie o połowę.—> kilknij tu żeby zobaczyć ebook’a.
W środku znajdziecie też mój ulubiony przepis na ciasto makowe <3
Przepis na
Fit rafaello
Składniki
-200 g suchej białej fasoli lub puszka fasoli cannellini
-puszka mleczka kokosowego
-5 łyżek wiórków kokosowych
-dowolne słodzidło (użyłam ksylitolu-5 łyżek)
-sok z połowy cytryny
-szczypta soli
Fasolę moczymy przez min 6 godz.
Następnie gotujemy w świeżej wodzie do miękkości (ok 1 godz).
Jeżeli używasz fasoli z puszki, wystarczy ją opłukać na sitku.
Stałą część mleczka kokosowego ucieramy mikserem ze słodzidłem.
Dodajemy fasolę, sok z cytryny i blendujemy wszystko na gładki mus.
Wsypujemy wiórki kokosowe, solimy, próbujemy, w razie potrzeby jeszcze dosładzamy.
Najlepiej odstawić nasze raffaello na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.
Świetnie pasuje do placuszków i naleśników.
Z podanych składników otrzymujemy dużą porcję: mniej więcej 3 takie słoiczki jak na zdjęciu.
Możecie zrobić z połowy porcji, albo po przyrządzeniu przechowywać w lodówce,
spokojnie 3-4 dni bez utraty smaku 😉
Kto się skusi i wypróbuje przepis na fit rafaello? 😉

Przepis: Nutella z fasoli
Może Ci się spodobać

Cellulit co to jest, czemu powstaje i jak się go pozbyć?
4 sierpnia 2020
Skarby jesieni: jakie warzywa i owoce warto jeść we wrześniu i październiku?
5 września 2020
Jeden komentarz
Pingback: